"Fırat'ın Saklı Cenneti Ağın'da Kerevit Yolculuğu" Projesi'nde İmzalar Atıldı Tarihi: 12/06/2019

Elazığ TSO, Elazığ TSO Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi, Ağın Belediyesi, Ağın İlçe Tarım Müdürlüğü ve Elazığ Su Ürünleri Enstitüsü arasında protokol imzalandı. Proje kapsamında Ağın'daki Kerevit varlığının korunup, arttırılarak ilçenin kerevitten yapılan yöresel yemeklerini markalaştırıp, turizme kazandırılması amaçlanıyor. Ayrıca Ağın Belediyesine ait ve atıl halde bulunan bir feribotun onarılıp ardından tekne restoran olarak yeniden işlevlendirilmesi planlanıyor. Tekne restoranın, kerevit yemekleri ve alternatif balık yemeklerinin gastronomi turizmine kazandırılarak ilçedeki kadınlar tarafından işletilip turizmin gelişmesine katkı sağlaması hedefleniyor. Yaklaşık 50 kişiye istihdam sağlayacak projenin kooperatif modeli ile sürdürülmesi planlanıyor.